Bramborový nákyp s tuňákem

ingredience

Průměrná hmotnost 1 porce = 280 g

  • 1000 g brambory
  • 10 g česnek
  • 600 g rajčata (cherry)
  • 6 g provensálské koření
  • 650 g cuketa
  • 200 g pórek
  • 70 g olej
  • 3 g sůl
  • 250 g tuňák (konzervovaný)
  • Bešamel:
  • 80 g máslo
  • 60 g hladká mouka
  • 600 g mléko
  • 10 g oregano, bazalka nebo petrželka
  • 5 g sůl

postup

  1. Sherry rajčátka rozpůlíme a dáme na pekáč, posypeme solí, provensálským kořením a pečeme, až změknou a šťáva z nich se vypaří, přidáme polovinu na kolečka nakrájených brambor (uvařené ve slupce a oloupané) a rozmačkaný česnek. 
  2. Posypeme tuňákem.
  3. Cuketu a pórek nakrájené na kolečka restujeme na oleji do změknutí, směs dáme na tuňáka a poklademe vrstvou brambor. 
  4. Nakonec zalijeme bešamelovou omáčkou a zapečeme.
  5. Přílohy: zeleninové saláty
Zdroj: Vlastní recepty