Termíny konání: úterý, 7. února 2023
Čas: 9:30 - 15:00 (teoretická část začíná v 10.00)
Místo konání: MAKRO Akademie, Jeremiášova 1249/7, 150 00 Řeporyje-Stodůlky
Cena semináře: 2 200 Kč vč. DPH/ osoba (platba na místě v hotovosti nebo kartou)
Cena zahrnuje teoretickou a praktickou část, občerstvení v průběhu konání semináře včetně oběda.
Registrovat se můžete zde:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoV0VHiKB7C3GZPESHC4yrHNKtrMyl...
Jsou školní jídelny, kde děti ryby jedí a jedí je rády. Ale více je těch, kde je to boj.
Příčiny jsou různé. Důležité je, že existují řešení.
Ryby potřebují speciální péči, od výběru přes samotnou přípravu.
- Víte, co se k rybám hodí a co k nim nikdy nepodávat?
- Jak se v rybách vyznat? Víte, co přesně kupujete?
- Vyznáte se v informacích na obale? Jak je to například s vodou v rybách?
- Kupujete čerstvé ryby? A víte co si pod tím pojmem představit?
Velice důležitá je i organizace práce. Ryba může nesprávnou přípravou ztratit všechny své senzorické vlastnosti.
Proč tolik prosazujeme ryby do jídelníčků? Mají velkou řadu zdravotních benefitů, přesto jsou některé lepší. Souvislosti vám popíšeme.
Ve varně se o vás postará příjemná a usměvavá parta kuchařů Makro akademie, kteří vždy mají nápady a poradí s jakoukoli nesnází.
Státní zdravotní ústav získává znalosti, informace a dovednosti z první ruky z řady celosvětově uznávaných institucí a přenáší je v praktické a srozumitelné informace a návody. Proto je garantem právě správnosti teoretické části kurzu.
Naše semináře Vám poskytnou ucelený trénink v kulinářských dovednostech a znalostech základních principů výživy.
Semináře jsou připraveny na základě vzdělávacího programu Kulinářské umění a přizpůsobeny pro potřeby školních jídelen. Na správnost z hlediska výživy a vhodnosti pro školní jídelny dohlíží Státní zdravotní ústav. Seminář se koná v prostorech MAKRO Akademie, která zajišťuje i lektorské vedení v praktické části. Navazujeme tak na tradiční semináře, které se konaly v rámci projektu Zdravá školní jídelna. Systém vzdělávání jsme však více zaměřili na samotné kulinářské techniky, jejichž zvládnutím si absolventi poradí s jakoukoli surovinou.
Děkujeme a těšíme se na Vaši účast!